sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Eerikan kuoleman edessä voi olla vain hiljaa ja tuoda hänen haudalleen kiven tai kukkia.

Vastuun ottaminen ei ole maan tavan mukaista, mutta sitä tapahtuu yhä useammin. Jopa ministerit ottavat vastuun ja eroavat. En ole kuullut Helsingin sosiaalitoimessa kenenkään ottaneen koskaan vastuuta mistään. Sosiaalitoimen virkailijat ovat päteviä ja löytävät aina syylliset muualta. Tosin tämä on kyseenalainen kriteeri pätevyydelle. 

En tunne Eerikan tapauksen yksityiskohtia, mutta huomiota kiinnittää se, että syytteessä on paljon lääkäreitä ja muita terveydenhuollon työntekijöitä. Onko todella niin, että ennen kaikkea lääkärit olivat vastuussa Eerikan sosiaalisesta huollosta? Jokaisella Eerikaa huoltaneella sosiaalityöntekijällä on esimies ja tällä taas esimies jne. 

Haluaisin nähdä sen päivän, jolloin joku sosiaalitoimessa kykenee tuntemaan häpeää katastrofaalisen epäonnistumisen johdosta, ottamaan vastuun ja eroamaan. En näe sitä päivää, eikä kukaan muukaan. 


Usein tiedustellessani jostain asiasta sosiaalitoimesta saan vastaukseksi, että se mättää. En vieläkään tunne tämän 'mättää'-sanan semanttista kenttää, mutta se tuntuu liittyvän paljoon sosiaalitoimessa. Siten varmasti onkin! 

Tämän 'mättää'-sanan käyttö on vastuun pakenemista. Silloin ei tarvitse todellisuudessa sanoa mitään. 


Kaupungin vammaispalvelu on maksattanut minulla laskuja, jotka lakisääteisesti kuuluvat kotikunnalle. Sosiaalitoimi ei anna hyvää mallia lain noudattamisesta asiakkailleen. Sosiaalitoimen eettisestä toiminnasta jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä tätä blogia lukemalla.


PS. Hyväksyn blogiini Louis Vuittonin mainoksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti